Almecolocket Eldriven travers för skåpbil Mobil kran för inomhusbruk i verkstadsmijöer Almecolocket till nya modeller Kantskydd Lastsläden Kranar Serviceinredningar Flaklådor Specialfordon

Håll muspekare över en bildspelsbild för att pausa bildspelet. Klicka på bilden för att läsa mer om produkterna.

Almecolocket med C-LÅS – säkert och smidigt

Centrallås i Almecolocket är ett unikt tillval jämfört med andra flaklock!

Centrallåset kopplas samman med pickupens C‑låssystem på de flesta modeller och höjer kraftigt säkerheten och stöldskyddet på din bil. Du kan förvara verktyg och gods på pickupflaket och känna dig trygg.

Du använder ordinarie nyckel för flaklocket. Perfekt för hantverkaren och serviceteknikern som har mycket att tänka på och arbetar i offentliga mijöer.

"Det fixar jag. Verktygen, brallorna, mobilen och så KLICK – låst – klart. Opp och iväg!"

Publicerat: 2015-05-05.

Välkänd svensk kraftkarl väljer Almecolocket

Herr Samuelsson hämtade i dagarna ut sin nya Ford Ranger Wildtrak hos Upplands Motor i Akalla med ett svart Almecolock monterat på pickupflaket. En svensk kraftkarl vill såklart ha ett kraftigt och robust svensktillverkat flaklock. Hedrande och roligt tycker vi, och önskar Magnus lycka till med den nya bilen och sin framgångsrika filmkarriär som polis i SVT:s serie Arne Dahl.

Publicerat: 2015-03-04.

Beställ i System Edströms Net Shop

Almeco är Preferred dealer för System Edström och du kan lägga en beställning i System Edströms Net Shop. Genom att klicka på knappen nedan öppnas ett nytt fönster med System Edströms Net Shop och Almecos återförsäljar-ID skickas med och gör att Almeco är förvald som återförsäljare när du handlat klart och ska fylla i dina uppgifter i fönstret Order/Offert.

Publicerat: 2015-02-23.

Almeco rustar livsviktiga utryckningsbilar

Almeco har inrett och utrustat två nya utryckningsbilar till Uppsala Brandförsvar för användning på Järlåsa och Skärplinge brandstatationer. En brandman som har beredskap kommer dygnet runt ha med sig en en sådan utryckningsbil och snabbare kunna göra en insats och vinna livsviktig tid. Bilarna är utrustade med bland annat P12:or, släckgranater och sjukvårds-utrustning med syrgas och hjärtstartare. Bilden nedan visar Skärplinge brandstations Ford Ranger. Järlåsas utryckningsbil är en Renault Traffic. Se en bild och lyssna P4 Upplands korta intervju med Åke Nilsson, stationschef i Järlåsa.

Publicerat: 2014-12-04.

En ny film om Almeco

Människor blir ofta förvånade över hur mycket bra Almeco erbjuder till kunder och partners med Almecolocket, Lastsläden, kranmontering, serviceinredningar, takplattformar, biltransport, specialbyggen och mycket mera. Så vi klippte ihop en 2 minuters film för att ge en fingervisning om bredden på Almecos produkt- och tjänsteutbud. Skruva upp ljudet, stampa takten och njut.

Publicerat: 2014-09-16.

Du vet att Almecolocket är körbart uppfällt?

Vi är medvetna om att Almecolocket är så finurligt konstruerat att det inte är lätt till en början att göra sig en bild av hur dynamiskt det är. Du kan köra med locket nedfällt, lasta uppe på locket men också köra med skrymmande last och locket uppfällt. Just det sistnämnda är något vi vill visa i en liten film som vi svetsade ihop igår.

 

Publicerat: 2014-06-03.

Mobil kran för tunga trånga lyft inomhus

Mobil verkstadskranDen mobil kranen från Almeco AB med Fassi Micro 10 är framtagen för krävande verkstadsmiljöer och industrier med tunga och trånga lyft.

Almecos mobila kran lyfter upp till 711 kg och är endast avsedd för lyft inomhus. Arbetsområdet är hela 330° med en maximal räckvidd på 2,7m – 3,55m med tillvalet extra utskjut. Kranens fundament är utrustat med 4 st utdragbara stödben och justerbara fötter för att bibehålla god stabilitet och garantera säker användning.

Kranen har dimensioner som en EU-pall och kranen förflyttas enkelt med hjälp av palltruck eller pallyft och når både trånga, svåra och tunga lyft. Maskinens mått i hopfällt transportläge är (bredd x längd x höjd): 800mm x 1200mm x 2000mm.

Publicerat: 2013-07-02.

Almeco eftermonterar luftfjädring från Karnag

KarnagLuftfjädring är för yrkesfolk som lastar hårt och med olika last. Typiska exempel på fordon som har nytta av luftfjädring är ambulanser, husbilar, minibussar, bilbärgare, skol-, taxi- och färdtjänstbilar, dragbilar till husvagn och släp, distributionsbilar och transportfordon i nyttotrafik. Men egenskaperna hos luftfjädring är så goda att många fordonsägare utrustar sina fordon med luftfjädring även för mer privat bruk och styling. Luftfjädring finns från hjälpluftfjädring till helluftfjädring och tillvalen är många.

Almeco samarbetar med Karnag som levererar hjälpluftfjädring och helluftfjädring från Firestone och VB Airsuspension. Läs mer om luftfjädring i Almecos Internetbutik och skicka en offertförfrågan där om du är intresserad.

 

Almecos customiserade fräna pickis med luftfjädring

Almeocs fräna Customiserade VW T5 med Almecolocket

Så här kan en vanlig hederlig fyrhjulsskottkärra se ut med kjolar när Anders får praktisera sina kunskaper i plåtformning han fick hos Plåtsören förra vintern.

Kjolarna är tillverkade av 3 mm aluminium och Urban på Uppsala billackering har lackerat. Kjolsatsen går inte att beställa. Vi ville bara visa vad vi kan och vad vi gärna gör: specialbygger fordon med känsla och darr. Bilen har fått ett svart Almecolock från killarna på lockavdelningen, en frontbåge från Trucker samt full luftfjädring från Karnag. Fler fotografier hittar du i vårt bildarkiv på Dropbox.

 

 

Almeco öppnar Internetbutik!

Almecos InternetbutikI vår ständiga strävan att underlätta för kunder och återförsäljare öppnar vi idag vår Almecos Internetbutik på adressen www.almecoshop.se.

Förhoppningen är att Internetbutiken ska ge Anders, Solveig och Mikael mer tid att lägga på säljarbete, orderprocessen samt tillverkningen. Kunderna själva får lättare att hitta information, kan bilda sig en uppfattning om produkterna och lägga order på ett urval av de mest populära varianterna av Almecolock med tillbehör samt Lastsläde och Långgodstödet.

Observera att vi inte hanterar betalning i Almecos Internetbutik. En order är i praktiken en offertförfrågan. Du behöver inte oroa dig för att beställa till fel bilmodell till exempel. Du anger dina kontaktuppgifter och dina önskemål, och vi på Almeco hör av oss innan ordern behandlas. Vi kommer att lägga till fler av våra produkter i en nära framtid. Varmt välkomna!

Besök Almecos Internetbutik

Publicerat: 2013-04-11.

4WD KRANBIL MED ALUMINIUMFLAK

Almeco ligger i täten när det gäller kranmontering på lätta och medeltunga lastbilar och anpassar bilen efter önskemål och ändamål. Kranbilen är perfekt för markentreprenad, pumpservice, fastighetsskötsel, gruvdrift, reningsverk och vatten-avlopp. Just nu är Anders från Almeco ute och förevisar den nya bilen.

Rosa Kran till återvinningsföretaget Circla.

Bil: Isuzu D-MAX Extended 2013 med kran Fassi M10 A12 som har två hydrauliska utskjut. Kranen lyfter 995 kg längst in, 410 kg 2,7 meter ut på andra hydrauliska utskjutet och 300 kg med det manuella extra utskjutet på 3,55 meter ut. Bilen är extrautrustad med fjärrmanövrerad vinsch som har 500 kg kapacitet samt manuellt utskjut. Kranbilen Isuzu har ett aluminiumflak med 300 mm fällbara lämmar och en lastyta L: 2 m B: 1,8 m.

Bilen har två stycken hydrauliska stödben som är uppfällbara för bättre framkomlighet i terräng. Almeco har eftermonterat hjälpluftfjädring från Karnag. Isuzu D-Max Extended med kran Fassi M10A12 kran inklusive alla ovannämnda tillbehör har en kvarvarande lastkapacitet på 515 kg.

 

Publicerat: 2013-02-27.

Almecolocket till nya Ford Ranger Limited

Ford Ranger Limited är Almecos tredje lockmodell i nya Ranger-serien, tillsammans med XL-XTL och Wildtrak. Nu finns broschyr, pris och fotografier på sina respektive sidor.

Ford Ranger Limited

Publicerat: 2012-12-13.

Almecolocket till nya Ford Ranger Wildtrak

Vi har haft den nya Ford Ranger Wildtrak 2012 på besök för montering av Almecolock. Ford Ranger Wildtrack är Fords toppmodell och det finns få exemplar i Sverige. Almecolocket till Ford Wildtrak är av samma modell som till den gamla Wildtraken: ett 2-delat fullt vikbart lock som sitter innanför Wildtrakens flakrails. Locket finns tillgängligt nu med ett paketerbjudande tillsammans med kantskyddet och centrallås för 20 650:- exklusive moms och montering.


Ford Ranger Wildtrak 2012

Publicerat: 2012-10-19.

Almecolocket till Ford Ranger XLT 2012 Dubbelhytt

Nu finns färskt material om Almecolocket till nya Ford Ranger XLT 2012 DH. Ta del av ny information, fotografier och broschyr här: Ford Ranger XLT 2012. Nya Ford Ranger är tillsammans med Isuzu D-Max årets stora händelse inom pickup-svängen. Almecolocket är som vanligt snabba när det gäller att anpassa sitt smarta Almecolock till nya modeller. Locket finns i silver, antracit och svart.

Ford Ranger XTL 2012 DH

 

Publicerat: 2012-09-30.

Tillbehör VW Amarok

Tätningssats för baklucka

Tätningssats baklucka VW AmarokDe som kör och verkar i mycket dammiga miljöer kan ha nytta av den tätningssats till bakluckan som Almeco tagit fram. Tätningssatsen är populär bland dem som vill ha det extra rent och snyggt på flaket oberoende om man har lock eller inte. Satsen kostar 500:- plus moms. Satsen består av självhäftande gummilister för sida och underkant av bakluckan samt monteringsanvisning.

Köp tätningssatsen i Internetbutiken

Publicerat: 2012-09-13.

Nya broschyrer

Vi har tagit fram nya broschyrer om Almecolocket, tillbehör och utvalda Almecoprodukter för Isuzu D-Max 2012, VW Amarok, Nissan Navara, Mitsubishi L-200, Toyota Hilux och Ford Ranger XLT 2021. Broschyrerna finns för nedladdning i PDF-arkivet. De går också att läsa direkt i webbläsare som blädderbara broschyrer.

Publicerat: 2012-09-10.

Ny film om Långgodsstödet till Almecolocket

En film till från filmverkstan som visar långgodsstödet till Almecolocket. Stödet är ett tillbehör till Almecolocket och förvaras med fördel under lo.cket. Almecolocket är förberett för långgodsstödet och har fästen både på den främre lockhalvan och den bakre. När du har stödet i det främre fästet – kan du fortfarande öppna och lasta din pickup – vilket är en stor fördel och något som vår kunder uppskattar mycket. Läs mer om Långgodsstödet.

 

Publicerat: 2012-06-29.

Ny film som visar Almecolocket

Vi har gjort en kort instruktionsfilm som visar Almecolocket och hur locket fungerar. Vi får många frågor om Almecolocket och det är förståeligt. Det är ett smart och sinnrikt flaklock med en mängd användningsområden och det är svårt att beskriva och åskådliggöra i text och bild. Vi hoppas att filmen ska räta ut några frågetecken. I rollen som pickupägare ser vi Anders Högberg själv. Observera att centrallås som visas i filmen är tillval. Läs mer om Almecolocket.

 

Publicerat: 2012-06-27.

Årets stora pickupnyheter – Ford Ranger och Isuzu

Isuzu D-MAX med AlmecolocketFord Ranger 2012

2012 blir ett intressant år i pickupvärlden. Två nya modeller lanseras: nya Ford Ranger och nya Isuzu D-MAX. Ryktet gör gällande att bilarna börjar levereras under sen vår eller tidig sommar.

Ford Ranger

Vi har haft tillfälle att titta lite närmare nya Ford Ranger när vi närvarade på mässan Bilar som jobbar. Den ser riktigt intressant ut både i verkligheten och på pappret. Den är dessutom prisvärd med tanke på utrustningsnivå och vi tror verkligen på den.

Almecos lock, Almecolocket, finns nu med i Fords reservdellista och vi räknar med många beställningar så fort Ford Ranger kommer ut på marknaden.

Isuzu D-MAX

Isuzu D-MAX från den japanska lastbilstillverkaren har mycket gott rykte och med all rätt. De gör pickup-bilar av hög kvalitet. Vi har fått hem en Isuzu och arbetet med att designa anpassade Almecolock den är redan i full gång. Nu kan vi leverera lock till Isuzu D-Max 2012. Läs mer.

 

Publicerat: 2012-02-17. Uppdaterat: 2012-06-28.

Om Almeco

Se filmen från produktionen

Våra duktiga medarbetare och maskinparken – produktionen – är verksamhetens kärna. Här är en hyllningsfilm till dem båda. Filmat en helt normal fredag i december på Almeco Svets & Kaross AB i Forkarby. Njut av TIG- och MIG-flammor, det dova brummet från kantpressen Dener och se oss montera serviceinredningar från System Edström.

»Se filmen och läs mer om Almeco här.

Nyheter

Nu finns Almecolock till VW Amarok med flakbåge

Obs. Almecolocket till VW Amarok med flakbåge har utgått.

Almeco kan kombinera Almecolocket på VW Amarock som har en befintlig flakbåge, eller med originaltillbehöret VW Flakbåge i 76 mm rör. VW flakbåge finns i svart (art.nr 2H0 0071 000E NP1) eller rostfritt polerat stål (art.nr. 2H0 0071 000 C72 A) och kan kombineras med Almecolocket i alla färger. Kostnaden för flakbågen ingår inte i priset för Almecolocket. På bilderna ses ett svart Almecolock och en rostfri flakbåge.

VW Amarok med flakbåge och Almecolock

Publicerat: 2012-02-27.

Gruvservicebilar till Kiruna och Dannemora

Almeco har precis utrustat tre nya kranbilar för gruvservice. Det är två Nissan Navarra till gruvindustrin i Kiruna och en Ford Ranger som ska gå till Sandvik Mining i Dannemora. Bilarna ska användas för att utföra service på maskinutrustning nere i berget.

Varandes upplandsbor är vi förstås lite extra stolta över Ford Rangern till den anrika gruvan i Dannemora – där brytning skedde redan 1481. Gruvan stängdes 1992 men öppnar nu igen i Dannemora Mineral AB:s regi. Öppnandet av Dannemora gruva är en stor och glädjande händelse för Uppland och Almeco är glada över att få bidra till deras verksamhet. Sandvik Mining är kunden som köpt Ford Rangern och Upplands Motor har levererat bilen till oss.


Gruvservicebilar till Kiruna och Dannemora gruvor

Publicerat: 2012-02-23.

Läs fler äldre nyheter i Nyhetsarkivet